A szülőknek ma már lehetősége van a modern genetikai technológia eszközeinek köszönhetően, a születendő gyermekük egészségi állapotát, kockázatait felmérni a terhesség korai szakaszában. Ezekkel az információkkal felvértezve megfelelő orvosi ellátást kérhetnek, és felelős döntéseket tudnak hozni a gyermek egészségét illetően.

A NIFTY™ (Non-Invasive Fetal TrisomY test) egy egyszerű, biztonságos, rendkívül pontos prenatális teszt, amely több mint 99%-os érzékenységgel méri a Down-, Edwards-, illetve a Patau-szindrómák kockázatát, illetve egyéb triszómiák, nemi kromoszóma-rendellenességek és mikrodeléciós/duplikációs szindrómák szűrésére is alkalmas. A teszt már a terhesség 10. hetétől is elvégezhető. A 94 féle kromoszóma-rendellenesség vizsgálata mellett a NIFTY™-teszttel a gyermek neme is 99%-os biztonsággal megállapítható.

A BGI cég által fejlesztett és a világon már több mint 10 millió ügyfél által használt NIFTY prenatális tesztet Magyarországon eddig csak a minták külföldre küldésével tudták a magyar ügyfelek elérni. A BGI Health Hungary Kft az Istenhegyi Géndiagnosztika Kft, az iBioScience Kft és a Magyar Genomika és Bioinformatika Központ közös együttműködés keretén belül elérhetővé tette a Magyarországon történő nem invazív prenatális tesztek elvégzését a NIFTY technológián alapulva.